OXA

Nowoczesna i bezpieczna dezynfekcja

Podchloryn sodu generowany elektrolitycznie to nowoczesna i całkowicie bezpieczna alternatywa dla chloru gazowego oraz handlowego podchlorynu sodu, środków tradycyjnie stosowanych w procesie dezynfekcji wody.

Technologia

płyn

Podchloryn sodu wytwarzany jest w procesie elektrolizy wodnego roztworu soli kuchennej. Stężenie chloru wynosi 1200-5000 mg/l.

Do produkcji podchlorynu sodu potrzebna jest jedynie sól kuchenna, woda oraz energia elektryczna. Nie ma potrzeby transportowania i magazynowania żadnych niebezpiecznych substancji.
Proces produkcji podchlorynu sodu jest w pełni automatyczny, należy jedynie okresowo uzupełniać zapas soli. Produkcja podchlorynu jest całkowicie bezpieczna, zbędne są strefy ochronne.

Podchloryn wytwarzany i gromadzony jest w miarę potrzeb, dzięki czemu jest zawsze świeży i posiada optymalne właściwości dezynfekcyjne.

produkcja podchlorynu sodu